create your own website

SVE ZA PEKARSTVO I SLASTIČARSTVO

Proizvodnja smjesa, koncentrata i dodataka za pekarstvo i slastičarstvo. 
Termička obrada žitarica - ekstrudiranje. 
Dokazana kvaliteta - ISO i HACCP sustavi.


O NAMA

PEKS-CENTAR D.O.O. osnovan je kao poduzeće 1996 godine u Zagrebu, sa sjedištem u Jastrebarskom, Trešnjevka 43. Po organizacijskoj shemi i vlasničkoj strukturi – pravni oblik, je društvo sa ograničenom odgovornošću, a osnivač društva i jedini vlasnik društva je Mirko Vitković iz Jastrebarskog. PEKS-CENTAR D.O.O. bavi se sljedećim djelatnostima: proizvodnja ostalih prehrambenih proizvoda, trgovina na veliko i posredovanje u trgovini, stručni, tehnološki servis za pekarstvo, slastičarstvo i hotelijerstvo.

PEKS-CENTAR D.O.O. djeluje i posluje u vlastitom poslovnom objektu u Jastrebarskom, koji se sastoji od izložbeno-prodajnog salona, uredskih prostorija, proizvodnih pogona te regalnih skladišta. Poslovni objekt je vrlo atraktivan i smješten na vrlo frekventnom mjestu – čvorište prometnica između sjevera i juga Hrvatske. Poslovanje poduzeća odvija se na tržištu Republike Hrvatske i šire, te je u dosadašnjem radu od osnutka do danas uz vlastitu dostavljačku mrežu pridobio povjerenje mnogih stalnih kupaca – pekara i slastičara, te ih redovito snabdijeva svim potrebnim sirovinama i sitnim inventarom.

Sam dosadašnji rad, ekspeditivnost i zalaganje uvjetovali su da je PEKS-CENTAR D.O.O. izrastao u jedno vrlo stabilno i respektabilno poduzeće koje ima budućnost na ovim prostorima zajedno sa svojim partnerima. Ambicioznošću, ulaganjem, radom i znanjem sigurni smo u postignuće još boljih poslovnih rezultata, na naše zadovoljstvo a prije svega naših poslovnih partnera.

KVALITETA

Zadovoljstvo naših kupaca predstavlja temeljni preduvjet za opstanak na tržištu, razvoj tvrtke i sigurnost zaposlenja naših zaposlenika. Kao svoj glavni cilj Peks Centar d.o.o. postavlja postizanje najviših standarda u proizvodnji, kako bi u potpunosti zadovoljila zahtjeve i očekivanja kupaca. Pritom se pokušava maksimalno optimizirati utrošak sredstava u postojećim procesima, uz zadovoljstvo naših zaposlenika i dobavljača.

Poslovnik upravljanja kvalitetom i sigurnosti hrane je temeljni dokument za ostvarivanje poslovne politike tvrtke. Poslovnikom i pratećim sustavskim dokumentima, propisani su svi procesi i aktivnosti koje mogu izravno ili posredno utjecati na osiguranje ugovorene kvalitete naših proizvoda, kao i odgovornosti i ovlaštenja za njihovo provođenje.

Poslovnik upravljanja kvalitetom primjenjuje:

- zahtjeve norme Sustava upravljanja kvalitetom EN ISO 9001:2015

- principe propisane Vodičem za primjenu EN ISO 9001:2015 u prehrambenoj industriji

- principe Codex allimentarius

Primjena Poslovnika upravljanja kvalitetom u Peks Centru d.o.o. počinje 18.10.2006. 

ISO 9001

Od 30.08. 2007. PEKS CENTAR d.o.o. je u posjedu certifikata ISO 9001 koji je bio izdan od TÜV CERT službe za izdavanje certifikata poduzeća TÜV NORD Gmbh, Essen, Njemačka. Od 2017. godine sklopili smo ugovor sa centrom za certificiranje sustava upravljanja CroCert d.o.o u suradnji sa IQ NET the International Certification Network. Na posljednjem certifikacijskom auditu 03.06.2020. god. certificirali smo sustav prema novoj normi ISO 9001:2015 te dobili novi certifikat koji vrijedi do 11.06.2023. godine, a možete ga vidjeti i preuzeti ovdje… 

HACCP

 HACCP-“Hazard Analysis and Critical Control Points” (Analiza rizika i kontrola kritičnih točaka)

Od 30.08.2007. g., PEKS CENTAR d.o.o. je certificiran prema HACCP sustavu od strane poznate svjetske certifikacijske kuće TÜV NORD Gmbh. Od 2017. godine surađujemo sa centrom za certificiranje sustava upravljanja CroCert d.o.o u suradnji sa IQ NET the International Certification Network. Na posljednjem certifikacijskom auditu 03.06.2020. god. dobili smo novi certifikat koji vrijedi do 11.06.2023. godine, a možete ga vidjeti i preuzeti ispod pritiskom na gumb.

KOSHER

Košer hrana je ona hrana koja je u skladu s propisima židovskog zakona tj. Torom. Popis neke košer hrane nalazi se u knjizi Levitski zakonik 11:1-47. Tamo postoje i određena košer pravila. Razlozi da neka hranu nije košer uključuju prisutnost sastojaka dobivenih od ne-košer životinja ili od košer životinja koje nisu zaklane na ritualno odgovarajući način, mješavine mesa i mlijeka, vina ili soka od grožđa (ili njihovi derivati​​) proizvodenog bez nadzora, korištenje proizvoda iz Izraela koji nije certificiran ili korištenje ne-košer posuđa i strojeva.

Od 03.07.2018. g., naš proizvod FLIPEKS - termički obrađena kukuruzna krupica je certificiran u skladu sa Košer pravilima pa nam je glavni Rabin Dr.Kotel DaDon dodijelio certifikat koji to potvrđuje. Certifikat se produžuje svake godine pa je trenutno važeći do 03.07.2022.godine i možete ga vidjeti klikom na gumb ispod.

KATALOG

Verzija: 2018 god.

Možete ga vidjeti i preuzeti ovdje (cca 12 MB)

ADRESA
PEKS CENTAR d.o.o.
Trešnjevka 43
10450 Jastrebarsko
Hrvatska

KONTAKT
Tel: +385 1 6284 240
Fax: +385 1 6284 240
Email: info@peks-centar.hr
Web: www.peks-centar.hr